Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Karate on Okinawan saarilta lähtöisin oleva itsepuolustus/taistelulaji, joka 1900-luvun alussa levisi Japanin pääsaarille ja sieltä toisen maailmansodan jälkeen ympäri maailmaa.

Karaten tekniikoita ovat mm. torjunnat, lyönnit, potkut ja kaadot. Tekniikoiden suorittamisessa pyritään vartalon mahdollisimman tehokkaaseen hyödyntämiseen: optimaaliset liikeradat, kohdistus, tasapaino, voimankäytön hallinta jne.  Tekniikoiden harjoitustavat vaihtelevat yksittäisen tekniikan hiomisesta monimutkaisiin liikesarjoihin ja eritasoisiin pariharjoitteisiin. Yksi tärkeimmistä harjoitusmuodoista karatessa on kata, eli yksin tehtävät liikesarjat, jotka ovat kaiken karateharjoittelun perustana.

Erilaisia tyylisuuntia ja koulukuntia on karatessa ollut jo varhaishistoriasta saakka. Syynä tähän on se, että taidot kulkivat perintönä opettajalta oppilaalle: Mestari X:lle sopi jokin tekniikka hyvin ja hän opetti sen sitten oppilailleen. Mestari Y:lle sama tekniikka ei käynyt niin hyvin ja hän tekikin sen sijaan jotain muuta jonka sitten opetti oppilailleen... Nykyisin tyylisuuntia ja järjestöjä on valtava määrä. Kase Ha- tyylisuunnasta voi lukea tarkemmin täältä:https://kaseha.fi/tanaan/

Monille tulee sanasta karate mieleen kilpailu. Kilpakarate, vaikka näkyvintä mediassa ehkä onkin, on oikeastaan muovautunut jo ihan omaksi lajikseen verrattuna ns. budokarateen. Kilpakaratessa tähdätään pisteiden saavuttamiseen sääntöjen puitteissa ja se muuttaa harjoittelua ja tekniikan suoritustapaa. Budokaraten, kuten muidenkin budolajien tarkoituksena on oman itsensä, kehon ja mielen kehittäminen harjoittelun kautta.

 

 

 

©2019 Karate | Kase Ha Rovaniemi ry. - suntuubi.com